top of page
banner solitaire 2.jpg
Frieda Zwinger

Hoe het begon

Het leven en nalatenschap van Frieda Zwinger

"In de symfonie van ons bestaan zijn er personen wiens tonen langer resoneren dan andere; zij doordringen onze levensmelodie en laten een blijvende echo achter."

Frieda Zwinger, een naam die weerklinkt met warmte, gratie en een ontembare spirit. Haar levenspad, haar passie en haar karakter blijven ons bij, zelfs tijdens haar afwezigheid. Frieda's Candle Day is een eerbetoon aan de eeuwige vlam die ze in ons heeft aangestoken - een vlam van liefde, gelach en gekoesterde herinneringen.

Frieda
Zwinger

haar verhaal

Frieda werd geboren in Mechelen op 10 mei 1948. 
Ze is vooral bekend als de eigenaar van Meubelen Frieda, een zeer populaire winkel op hoog niveau met klassieke meubellijnen geproduceerd in Italië, Portugal en Frankrijk, die ze samen met haar man, Walter Dockx, importeur en exporteur van meubilair, uitbaatte. 
Voordien had Frieda een zeer interessante en uitdagende 5-jarige carrière als secretaresse van de medische directeur van Upjohn, later bekend als Pfizer, in Puurs. Tot 1975, toen ze de meubelwinkel overnam van haar moeder. Ze studeerde aan de Ursulinnen O.L.V. Waver, een een zustergemeenschap, en behaalde een bachelordiploma.
Frieda sprak ook vloeiend 5 talen! Nederlands natuurlijk, maar ook Frans, Engels, Duits en Spaans. Later voegde ze ook Italiaans aan dat lijstje toe, wat nuttig was bij onderhandelingen met meubelfabrikanten. 
De eerste symptomen van haar ziekte begonnen in 2018. Nu woont ze samen met haar man in een woonzorgcentrum buiten Mechelen. 

 

Een mooi leven, een mooie vrouw. Een geweldige carrière, een geweldige vrouw. En nog steeds mooi van binnen en van buiten. 
Haar vlam is er nog steeds. Nu net iets moeilijker te zien, zoals we dat allemaal al ergens in onze eigen omgeving hebben gezien. 

Onze missie

Om de geest, het lichaam en de levenskracht van onze dierbaren die aan dementie lijden vast te leggen door hun verhalen te vertellen.

Frieda en haar zorgteam

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Bedankt voor je registratie

bottom of page