top of page

Wanneer liefde spreekt!

 Vrijdag 22 maart 2024 | Stadsschouwburg Mechelen 

Kom naar een avond van inzicht, steun en amusement

Welkom bij Frieda's Candle Day, een hartverwarmend evenement dat de geest van eenheid, liefde en medeleven uitstraalt. Deze dag getuigt van het blijvende licht in de harten van mensen die getroffen zijn door de ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie, en van degenen die hen bijstaan. Te midden van de aangrijpende reis van mensen die worstelen met deze aandoeningen, komen we samen om de herinneringen, de lach en de essentie die hun leven bepalen te vieren.

'Wanneer liefde spreekt' is een liefdevol gevarieerd avondprogramma met muziek, dans en woord door tal van bekende Vlaamse en internationale artiesten die een link hebben met dementie. 

Sprekers en getuigenissen

Muziek

Hoe deelnemen ?

1. Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf geconnecteerd en ontvang updates, verhalen en exclusieve content van Frieda's Candle Day.

2. Deel en verkoop tickets

Deel het verhaal en help er mee voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen ons event bijwonen.

3. Kom naar ons event in 2024

Zet de datum in je agenda en neem deel aan een memorabel evenement: Frieda's Candle Day

Ook jij kan helpen

Door deel te nemen aan Frieda's Candle Day draag je bij aan een groter doel. De opbrengst van dit evenement gaat naar de ondersteuning van mensen met dementie, zodat hun reis gevuld is met zorg, waardigheid en respect.

Naar aanleiding van het Belgische Voorzitterschap van de Raad van de EU zet de federale overheid een select aantal events extra in de kijker door ze het officiële Voorzitterschapslabel toe te kennen.

Frieda's Candle Day kreeg het EU-Voorzitterschapslabel in de categorie 'Cultuur'.

EU logo

Mechelen,
dementievriendelijke
stad

Van 1 januari tot 30 juni 2024 is België voorzitter van de Raad van de Europese Unie, met Mechelen als gaststad.

Als dementievriendelijke stad houdt Mechelen rekening met de noden en de behoeften van de inwoners met dementie, hun familie en mantelzorgers. Via verschillende initiatieven maakt ze dementie bespreekbaar en ondersteunt ze personen met dementie, hun familie en hun mantelzorgers. Daardoor kunnen personen met dementie langer thuis wonen, voelen ze zich gewaardeerd en blijven ze volwaardig deel uitmaken van de stad.

Hoogtepunten

Luc Appermont

Luc Appermont neemt ons mee op een verhelderende reis en deelt inzichten en perspectieven die de wereld van dementie en de ziekte van Alzheimer verlichten en begrip en empathie bevorderen.

Presentaties

meer >

Ingeborg

Doe mee terwijl we een ode brengen aan degenen die ons leven hebben verlicht met hun aanwezigheid, zelfs als hun geheugen zachtjes vervaagt. Ervaar een reeks ontroerende eerbetuigingen die ons herinneren aan de ontembare menselijke geest.

Hartverwarmende odes

meer >

Alexa

Wees getuige van de kracht van expressie door beweging. Beleef een dansvoorstelling van Alexa en haar begeleider, een aangrijpende herinnering dat emoties kunnen worden uitgesproken door elk gebaar.

Dans van emotie

meer >

Men's Voices

Laat muziek de grenzen van tijd en taal overstijgen. Geniet van optredens van getalenteerde artiesten als Connie Neefs, Hannelore, Ingeborg, The Great Pretenders, Malinvoix en Trio Eric De Vos . Hun melodieën zullen resoneren met de vreugde en essentie van het leven.

Muzikale reis

meer >

Locatie

De locatie

Stadsschouwburg Mechelen

22 maart 2024

19u30

Nieuwsbrief Event

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Bedankt voor je registratie

bottom of page